Znate li kako pravilno očistiti kozmetičke četkice? Imamo par savjeta

KategorijaFilter
 
 
 
 
 

Znate li kako pravilno očistiti kozmetičke četkice? Imamo par savjeta

petak, 18 siječnja 2019

Nekada su kozmetičke četkice koristile samo profesionalne vizažistice a u današnje vrijeme svaka od nas ih ima po nekoliko na svome kozmetičkom stolu. Kakav je vijek trajanja jedne četkice? Kako se o njih treba pravilno brinuti? 

Ako razmišljate o kupovini kozmetičkih četkica, imate na izboru dvije mogućnosti. Četkice mogu biti napravljene od prirodnih ili od umjetnih materijala. Četkice sa prirodnim vlaknima su životinjskog podrijetla i za njih se vjerovalo da su mekše i da mogu izdržati dulje. Međutim, to ne mora uvijek biti tako.

Stara vremena su prošla, stigla su nova a sa njima i nova tehnologija. Kvalitet četkice ovisi od određene marke. Svakako je bolje investirati u kvalitetnije četkice i samim time dati prednost kvalitetu a ne količini. Ovako će Vam četkice izdržati dulje vrijeme.


Zašto čistiti svoje četkice?

U slučaju da često koristite četkice je veoma bitno da o njima vodite brigu. Četkice bi se trebale čistitii najmanje jednom u dva tjedna. U četkicama ostaju prethodno korišćeni proizvodi. Prekomjerna masnoća izazvana korišćenjem može uzrokovati da se dovoljna količina novog proizvoda ne zadrži na vlaknima četkice. Također, proizvod zbog nečiste četkice može promijeniti boju.

Ali nije riječ samo o estetici i pravilnom očuvanju, već je riječ također i o Vašoj higijeni. Na prljavim, ne oćuvanim četkicama se mogu razmnožavati bakterije, koje mogu dovijesti do problema s kožom. Ovo vjerujemo da bi ste htjele izbjeći.


Kako pravilno čistiti?

Četkice možete čistiti ispod tekuće vode ili u većoj zdjeli. Bez obzira na to, koju metodu čišćenja odaberete, bitno je da u dodiru sa vodom bude samo dio sa vlaknimaIzbjegavajte pranje metalnog dijela četkice. Vlakna četkice su nalepljene za metalni dio i može se desiti da ih voda razdvoji. Također, zbog vode i vlage može metalni dio korodirati.

Čišćenje ispod tekuće vode

Četkice uvijek čistite mlakom vodom. Četkice uronite u vodu tako da se voda spušta prema dolje. Kada ovime očistimo sve što je moguće skinuti sa četkice, u dlan stavimo malo sredstva za čišćenje četkicaKružnim pokretima stvaramo blagu pjenu a ovim načinom čistimo četkicu. Kada je pjena bijela, znamo da je četkica u potpunosti čista. Nakon toga, četkicu temeljito isperite pod vodom. Četkicu lagano iscijedite i oblikujte u željeni oblik. Možete je sušiti na čistom ručniku, ali najbolje je četkice sušiti postavljanjem ih da stoje uspravno sa vlaknima prema gore. Ovo, na primjer, možete postići polaganjem četkica u ručke, koje se nalaze na rubu kozmetičkog stola a na njih stavite šal ili neku tkaninu, radi lakšeg držanja.

Naš savjet

Četkice sa prirodnima vlaknima se suše dulje. Najbolje ih je ostaviti otprilike 24 sata da se osuše. Četkicama sa umjetnim vlaknima je dovoljna jedna noć.

Čišćenje u zdijeli

U zdijelu stavite malo vode i sredstva za čišćenje četkica. Kružnim pokretima dobro očistite četkicu. Vodu možete mijenjati nekoliko puta. Kada ste sigurne da je četkica dovoljna čista, temeljito je isperite u vlažnoj, tekućoj vodi.

Sušenje četkice nakon ovakve metode je isto kao i sušenje navedeno u prethodnoj metodi

Naš savjet

U slučaju da nemate sredstvo za čišćenje četkica možete upotrijebiti i neki blaži šampon, na primjer dječji. Ako želite pokazati dodatnu brigu o svojim četkama, preporučujemo Vam da dodate nekoliko kapi maslinovog ili kokosovog ulja. Ovo se uglavnom preporučuje kod četkica sa prirodnim vlaknima.

 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Potpuna (desktop) verzija